Ce este medicina muncii?

Medicina muncii este acea parte a vastului domeniu care se ocupa cu controalele medicale periodice indiferent de domeniul in care un individ lucreaza, precum si de analizele pe care un individ trebuie sa si le faca pentru a putea sa se angajeze.  Acest domeniu nu intra doar in atentia angajatului, ci si in atentia angajatorului.

Din aceste motive, noi am dotat policlinica cu cea mai buna aparatura si, implicit, cu cei mai buni doctori pentru a va putea garanta calitatea serviciilor.

Serviciile noastre de medicina muncii includ:

•Participarea la CSSM-ul unitatii beneficiarului
•Acordarea de prin ajutor si instruirea personalului beneficiarului pe teme de prim ajutor in caz de urgente
•Evaluarea salariatelor insarciate conform O.U.G. 93/2003
•Elaborarea documentelor necesare prin autoritatile de control (I.T.M., A.S.P.)
•Acordarea de consultatii medicale la nevoie (spre exemplu cand medicul de familie nu este disponibil), inclusiv cu eliberare de retete simple, bilete de trimitere catre medici specialisti si urmarirea evolutiei cazurilor
•Vizarea concediilor medicale la nevoie
•Centralizarea datelor medicale referitoare la eventuale puncte de lucru din judet si tara ale beneficiarului

Reglementarile din medicina muncii

Medicina muncii este specialitatea care studiaza relatia sanatate-profesie si intervine pentru a asigura stabilirea echilibrului perfect intre performanta profesionala si sanatate.

Medicina muncii inglobeaza majoritatea specialitatiilor medicinii, fiind astfel considerata un domeniu de activitatea complex, care are ca scop gestionarea si ingrijirea pe termen lung a sanatatii angajatiilor.

Medicina muncii ofera avantaje considerabile in egaa masura angajatorului si angajatului, astfel ca a devenit un standard impus in toate tarile dezvoltate.

In Romania, incepand cu anul 2006, cand a intrat in vigoare legea 319/2006 a securitatii si a sana tatii in munca, reprezentantii firmelor sau firmele care nu respecta prevederile legale in vigoare risca amenzi intre  5000 si 10000 RON sau amenda penala si inchisoare de la 1 la 2 ani.

Sanctiunile se aplica in urmatoarele cazuri:

•Daca firma nu are pus la punct un sistem de evaluare a riscurilor pentru securitate si sanatate in munca, risca o amenda de la 5000 la 8000 RON
•Daca firma nu are intocmit un plan de prevenire si protectie a accidentelor de munca si imbolnavirilor, plan intocmit in baza rezultatelor de evaluare a riscurilor, risca o amenda cuprinsa intre 5000 si 10000 RON

Pentru a evita astfel de sanctiuni drastice, orice firma din Romania ar trebui sa aibe acces la servicii de medicina muncii de cea mai buna calitate.

FORMULARE UTILE DE MEDICINA MUNCII


○ Fisa de solicitare a examenului medical la angajare
   [descarca in format .DOC] [descarca in format .PDF]
○ Fisa de identificare a factorilor de risc profesional
   [descarca in format .DOC] [descarca in format .PDF]

Compania dumneavoastra poate beneficia de adevaratul potential al personalului dumneavoastra , alegand prin Medicris cel mai avantajos pachet de servicii din medicina muncii si respectand astfel prevederile legale in vigoare.